16 April, 2013

Nak Menjawab soklan psl ank KEDUA DLM FMLY

Bee leyna at 4/16/2013 09:10:00 PG
Reactions: 
Ahhhh..assalamualaikum...kite kan org islam kna la bgi salam
so spe yg bce blog ak yg ni jgn lupe jwb salam
so cite skng ni ak nk stry psl ape yg MR.E tu pos kat
FACEBOOK  ak..hehehehe
bukan smting yg nk bawak ke arah gaduh la....
ape yg di pos kat facebook ak tu ade jugak yg kna ngn perangai ak
90% same la..hehehehehehe
ANAK MANJA EMAK ♥
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^
:mmg la sbb kite syg mak kite so kite akan utamakan mak kite termsok la bakal mak mertua so kepada
bakal suami ku yg bakal jdi suami ku bulan 22.11.2013 ni jgn risau bby syg mama jugak
ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih
degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan dia

kuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, tak nak lah

jawabnya, boleh dipujuk tapi
selalunya tak berapa jalan.

:mmg mmg pon sbb nyer kna la ade pendirian sendiri xkan semua nk ekot org..tapi klu bby terlalu terlampau bby mtk maaf tau syg..
TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak
pandai pujuk makwe or pakwe dia. (ciannn)
:tu ak ngaku mmg ak x reti pujuk org entah knpe dari dlu lagi dah humm walaupon dah usahakan utk pujuk org
takot org tu tambah sakit hati lak ngn ak hehehehehehe..
so kepada MR.E bnyk2 bersabar yer
BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban. :D
hahahaha tu boley dikatakan la sbb bnyk ak berkorban selama 6 thun..so kna la hargai ak
HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau
hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.
hummm jab nk fikir...hahahahahahaha MAYBE
HATI
Anak no 2 ni juga nampak aje
keras.tp hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.
mmg hati ak sgt lembut..walaupon luaran ak ni kasar jer..tapi dlm hati ak...ni
ak cepat tersentak..and klu di tegur akan terasa..tapi don't wry..kejab jer tu
BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih
independent pun payah.mudah bergaul.very take care.
humm peramah tu kan penting

ARAHAN
Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.
hahahahaha ade jugak kadang2 ak mcm tu....ha ni mmg kna berubah klu x rosak diri
PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak no 2 ni pun
pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.
mmg..ak mudah nk maafkan org.....tapi ade hmba allah yg sampai skng ak xley nk maafkan..tapi abaikan..ak updte blog ni bukn nk cite psl dye
PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas.
ooppppsss sory ak bukan ank org kaya..so aku akan pakai yg mne ak selesa and yg ak mampu
xperlu nk menunjuk pakaian yg mahal2 klu poket kosong
tapi ak x la hulu sgt yg mcm ne org penah katekan kat ak....ak kampung oopppsss plz la..
oky ak dah menjawab semua soklan yg di atas....
so skng dah ngntok nk msok tido dlu salam

08 April, 2013

kembali bertulis dan meluahkan

Bee leyna at 4/08/2013 08:09:00 PG
Reactions: 
malam di mulakan dgn assalamualikum
amboii ayu jab rsenyer..alhamdulillah
lme jugak dah x updte blog...bukan
bz tapi mls kah..kah
fst sekali nk ucpkan takziah kat ayah acap yg kembali ramatullah 
pada minggu lepas
dan secara kebetulan lah ak dah g ke melaka
with my love alhamdulillah sekali lagi capital E dan back to normal
ape pon ak harapkan sgt capital E ni berubah sepenuhnya
sebagai seorang suami
inshallah :)
oky2 bck pada cite asal k.
lps ddk umah arwah...akmi gerak la..
g bandar melaka jalan jer la...
ha ni kat pekan melaka:)
benda yg terinda bila sentiasa bersama dia walaupon kdg2 ak kna bnyk berthan dan capital E perlu bnyak
bersabar sbb ak ni degil
tapi yg penting jgn wujud org 3
ade lagi pic kat tpg pon x sempat updte
ni kat muzium Taiping
mengharapkan sentiasa ada bibik cinta dlm perhubungan
ak xboley tipu diri sendiri uyk katakan x kecewa dgn apa yg jdi sblom ni
tapi ak cuba untuk berubah dan jdi yg terbaik :)



Cinta Halal Kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Hero mummy cayang

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Cinta cinton zaman muda

Daisypath Anniversary tickers
 

♚AdindaツLeyna♚ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting